Stoppedei 2023 zal plaats vinden op 26 augustus.

2e Stoppeldei 2009

De tweede editie van het openlucht oldtimer- evenement Stoppeldei in openlucht museum It Damshûs in Nij Beets trok zaterdag ruim 1100 bezoekers. De eerste editie in 2008 bracht ruim 700 nieuwsgierigen op de been.

Ondanks, of misschien juist dankzij het wisselvallige weer wisten de vele liefhebbers van ouder tractoren en machines de weilanden aan de Domele Nieuwehuisweg te vinden.

Op Stoppeldei draaiden de oude machines op volle toeren. Stoppeldei is een initiatief van de gebroeders Erwin en Alex Groen en Pieter van Houten. Oude tractoren en machines zijn de grote passie van deze Nij Beetsters. Niet alleen hun eigen machinepark was aanwezig op Stoppeldei, een bonte stoet van oude machines van heinde en verre was present op het oogst- en ambachtsevenement.
www.waldnet.nl/wn/nieuws/26029/Ruim_1100_bezoekers_Stoppeldei.html

KIJK OOK BIJ LINKS RECHTS BOVEN